Skaala, solo exhibition, Taidekeskus Krimi, Imatra, 31.3.–22.4.2018

Tervetuloa avajaisiin pitkäperjantaina 30.3. klo 18!

Emma Peura tuo Krimille digitalisoituja, analogiselle elokuvafilmille tehtyjä animaatioita. Elokuvatrailereista ja mainoksista puhdistetut 35mm filmit toimivat pohjana abstraktille muodon ja liikkeen leikille.

Peura manipuloi, skannaa ja projisoi filmimateriaalinsa erilaisiin pintoihin ja tiloihin, sulauttaen tilan osaksi teosta. Hän valottaa filmille purjelankaa pimiössä, maalaa sen läpikuultavaa pintaa kynsilakalla, raapi siihen naarmuja grafiikantyökaluilla, hiekkapaperilla, milloin milläkin.

Seinälle projisoituina nämä pienenpienet jäljet sekä analogisen filmin kohina suurentuvat tuhatkertaisiksi. Samalla niiden merkitys muuttuu joksikin toiseksi. Avaruudessa kelluvaksi planeetaksi. Synkäksi metsäksi. Järvenpohjan liejuksi. Millaisia maailmoja sinä löydät?

Näyttely on avoinna 31.3. – 22.4.2018.

Taiteilija on tavattavissa Krimillä lauantaina 31.3. klo 14–16 ja sunnuntaina 22.4. klo 14–16.

Emma Peura on kuvataiteilija joka työskentelee taidegrafiikan, liikkuvan kuvan ja julkisen taiteen parissa. Hän opiskeli taidegrafiikkaa Saimaan ammattikorkeakoulussa 2008-2012. Krimiä hän pitää ensimmäisenä omana kotinaan lapsuudenkodista lähdettyään. Tällä hetkellä hän opiskelee kuvataiteen maisteriksi Taideyliopiston Kuvataideakatemian taidegrafiikan osastolla.

Facebook